Räty-poliisisarja

 

 

 

 

 

  Poliisin toimintakyky pohjautuu viime kädessä voimakeinojen käyttöön tai voimakeinojen käytöllä uhkaamiseen. Suomessa poliisiviranomaisella on virkavelvollisuus, jonka mukaan hän on velvollinen toimimaan rikostilanteessa ja tämän rikkominen on rangaistavaa

  Nämä poliisilaissa olevat tiedot vanhempi konstaapeli Mika Räty oli joutunut aikoinaan tenttimään Tampereen poliisiammattikorkeakoulussa.

  Rädylle voimakeinojen käyttö tai sillä uhkaaminen ei ole viimekätinen toimintamalli.

  Se on Rädylle ensisijainen toimintamalli.

  Rädyn mielestä tämä toimintamalli on kaikkein tehokkain rikollisten kanssa toimiessa.

  Ja koska rikollisilla on poliisiviranomaisiin nähden etuna rikkoa lakia niin halutessaan, käyttää vanhempi konstaapeli Räty samaa etua heidän kanssaan toimiessaan.

  Rikollisille on turha antaa mitään tasoitusta.

  Räty ei pidä rikollisista. Vielä vähemmän hän pitää rikollisia suojelevista asianajajista, korruptoituneista poliisiviranomaisista ja lieviä tuomioita jakavasta oikeusjärjestelmästämme.

  Vaikka poliisihallinto vaatii poliiseja käsittelemään rikollisia asiakkaina, niin Räty käsittelee rikollisia rikollisina.

  Rädyn mielestä se on paljon selvempää siten.

 

  Tämä romaani on aloitusromaani Räty-sarjasta.Tämän poliisisarjan kirjoittamiseen minulla on selitys.

Kun sain kirjoitettua viimeisimmän Armas Herra-kirjan valmiiksi lokakuun lopussa 2021, niin ajattelin pitää hetken vapaata kirjoittamisesta, kuten tapanani on aina uuden kirjan jälkeen ollut. Vaan tällä kertaa se ei mennytkään niin. Aloin jo marraskuun alusta kirjoittamaan myös poliisisarjaa.

Koska vaan tuntui että pitää.

Olen Armas Herra-veijariromaanisarjassa kuvaillut eri ammatti-ihmisiä omine ammatista johtuvine ongelmineen. Olen kirjoittanut myös poliiseista.

Viimeisimmässä Armas Herra-kirjassa oli jälleen myös poliisitarina, ja koska kenttäpoliisien työskentely on vuosi vuodelta mennyt ammatillisessa mielessä tasapainotteluksi poliittisten päättäjien, poliittisin perustein valitun poliisijohdon, median ja miljoonien ihmisoikeusjärjestöjen vaatimusten kanssa, katsoin, että on aihetta kirjoittaa poliiseista enemmänkin.

Ja kirjailijan suomalla vapaudella.

Syntyi Räty-poliisisarja, jossa seuraamme vanhempaa konstaapeli Mika Rätyä työssään ja vapaa-ajallaan.

Räty ei sorru tasapainoilemaan.

Tämä poliisisarja on tyyliltään täysin eri kun kirjoittamani Armas Herra-veijarisarja

Räty-sarja ei naurata.

Mutta ei pidäkään.

Voi olla että lukijat eivät välttämättä pidä tällaisesta poliisihahmosta, ei ole mikään Maria Kallio-hahmo, mutta so what, kirjoittelen omaksi ilokseni sitten.

Tulee saataville keväällä 2022.

 © 2022 Armas Herra

nbsp;